www.facebook.com
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Képek


Kollégiumunk bemutatása

A kollégium a többcélú intézmény intézményegységeként működik, amely a beiskolázott tanulók számára nyújt elhelyezést.A kollégiumba felvehető maximális létszám 140 fő.
A kollégiumi feladatokat 1 fő kollégiumvezető, 2 fő nevelőtanár  és 27 fő gyermekfelügyelő látja el.
A kollégiumon belül található az egészségügyi rész, a kezelő, egy kezelő helyiséggel és egy betegszobával.Az egészségügyi ellátást 3 fő ápolónő végzi, egymást váltva 24 órás szolgálatban.
Az Oktatásért Közalapítvány pályázatán nyert összegből a kollégiumi rádió kiépítése is megtörtént.
A 2008/2009-es tanévet a kollégium informatikai eszközökkel korszerűen felszerelt tanulószobával kezdhette meg.2010. november 15-re megvalósult a kollégiumi épület nyílászáróinak cseréje, valamint az önálló fűtésrendszer kialakítása, meleg vizes rákötéssel.

 


A gyermekek utazásának segítése

A gyermekek a megye távolabbi részéről is érkeznek, ezért - a rászoruló gyermekeket - pénteken és vasárnap az iskola autóbusza segítségével Szolnokig, déli irányban Kunszentmárton-Tiszakürt vonalig elszállítjuk, mert a szülők másként nem tudnának gyermekükért jönni.

 


A gyermekek elhelyezése

A gyermekek 6 lakóközösségben kapnak elhelyezést, nemük, koruk és iskolai tagozatuk függvényében.
A kollégiumi életet Házirend, Napirend és Hetirend szabályozza.
A kollégiumi élet rendje összhangban van az iskola működésével, figyelembe veszi annak elsődlegességét, hogy a tanulók kötelezettségei a tanulás, a művelődés, a pihenés és a szórakozás.

 


Délutáni munkafoglakozások

A délutánok szerves része a munkára nevelés.
Délutánonként a munkafoglalkozásokon aktívan vesznek részt a tanulók a nevelőikkel együtt. Együtt végzett rendszeres munkájuk során szépült a kollégium körüli terület, a park, a porta, a játszótér, a salakos-, füves-, és a lovas pálya.

 


Szabadidős tevékenységek

Szabadidős tevékenységek során szeretnek a gyerekek sportolni, kondizni, rajzolni, színezni, TV-t nézni, internetezni. Különböző szakkörök közül választhatnak a gyerekek, mint pl. a gasztronómiai szakkör, a kézműves szakkör, a sportfoglalkozások.Évek óta színházbérlet megvásárlására is van lehetőség.
A gyermekeket saját autóbuszunkkal visszük a martfűi Művelődési Központ színháztermébe, évi 4 alkalommal.